Contacteaza-ne!

Telefon: +40 21 335 94 91

Grund pentru suprafete oxidate

VpCI CorrVerter® este un grund pe baza de apa, recomandat pentru aplicarea pe suprafete de otel ruginite sau putin pregatite inainte de operatii ulterioare, la care este necesara protectie anticoroziva, iar o buna pregatire a suprafetei este dificil de realizat.

VpCI CorrVerter este conceput sa penetreze rugina, sa o elimine, sa ajunga pana la metalul curat si sa stopeze oxidarea.

VpCI CorrVerter contine un agent chelatic inedit, care transforma suprafata oxidata intr-un strat inactiv hidrofob. VpCI CorrVerter combina agentul chelatic mentionat mai sus cu un latex dens pe baza de apa, cu permeabilitate extrem de mica fata de vaporii de apa. Combinatia agentului chelatic activ cu latexul care formeaza pelicula, agenti de ingrosare si dispersanti, ofera formula unica pentru un grund cu excelenta protectie impotriva re-oxidarii.

VpCI CorrVerter nu contine acid tanic sau fosforic, asigura protectie anticoroziva de lunga durata pentru suprafetele usor pregatite si poate fi acoperit cu vopsele pe baza de solventi sau de apa fara sa apara exsudarea vopselei. Pentru aplicatii in mediu exterior pot fi utilizate acoperirile permanente VpCI-386 sau VpCI-387. Pentru aplicatii in mediu interior poate fi utilizat VpCI-396.

Combinatia VpCI CorrVerter si VpCI-396 sau VpCI-395 asigura cea mai buna acoperire de imersie, pentru submersiunea in apa, apa sarata, hidrocarburi si apa cu salinitate crescuta. Prin urmare, aceasta combinatie de straturi de acoperire este cea mai buna oferta Cortec pentru situatiile de imersie.

CARACTERISTICI

 • VpCI CorrVerter transforma rapid rugina si se poate aplica in conditii meteo variate
 • Asigura peste 1000 de ore de protecţie anticoroziva la piese de otel pre-oxidate, in conditii de ceata salina (ASTM B 117), la un strat de 75 microni (3-mil)
 • Spre deosebire de grundurile pe baza de acid tanic sau fosforic, peste care se pot aplica numai acoperiri pe baza de solventi, VpCI CorrVerter poate fi acoperit cu vopsele de solventi sau pe baza de apa
 • Asigura excelenta protectie impotriva re-oxidarii (mai buna decat grundurile convertoare pe bază de acid tanic sau fosforic)
 • Produs pe baza de apa
 • VOC foarte scazut
 • Nu este periculos pentru mediu, nu este toxic
 • Nu este inflamabil, nu este combustibil

APLICATII TIPICE

VpCI CorrVerter este recomandat sa fie utilizat pe suprafetele de otel, drept agent de conversie si chelare oxizi in vederea aplicarii de straturi protectoare grund / top-coat. Produsul poate fi utilizat in situatii in care curatarea adecvata sau sablarea sunt dificil de realizat.

 • Intretinere (mentenanta) industriala si militara
 • Marina
 • Restaurari (rezervoare de stocare, tevi, conducte, monumente, fatade cladiri, structuri metalice drumuri si poduri, autoutilitare, garduri fier forjat, etc.)

APLICARE

Se recomanda indepartarea ruginii neaderente cu ajutorul unei perii de sarma si spalarea suprafetei ruginite cu apa la presiune pentru a elimina pulberea si contaminarea in exces cu sare. VpCI CorrVerter se aplica cu pensula, rola sau prin pulverizare, astfel incat sa se obtina un strat opac de 75 -125 microni / film umed. Este preferabila aplicarea cu pensula pentru a se asigura penetrarea prin rugina. Grundul se aplica pe suprafete uscate sau usor umezite (cu apa). El se poate folosi ca atare sau diluat cu apa pana la maxim 10%. Pentru suprafete foarte corodate, trebuie aplicat un al doilea strat de VpCI CorrVerter, la un interval de 20 - 30 minute, pentru a se asigura o maxima protectie. Lasati sa se usuce in aer, timp de 8 -12 ore inainte de a aplica stratul de vopsea.

PROPRIETATI

Aspect: lichis vascos alb-laptos

Consum teoretic: 4.2 – 5.6 mp / litru

AMBALARE SI DEPOZITARE

VpCI CorrVerter este disponibil bidoane de 19 litri (cca.27 kg net). A se feri de inghet. Termen de valabilitate: 1 an.

Disponibil si la flacoane de 0,47 litri - denumire produs: Rustorer, gama de produse Cortec: BullFrog.