Bine ați venit pe pagina noastră web!

CORTROM “GBLA” SRL, consultant tehnic și distribuitor exclusiv autorizat în România și Republica Moldova pentru produsele anticorozive ecologice & netoxice CORTEC®, face parte din lanțul de companii dezvoltat de Cortec Group la nivel internațional. 

Cortec Corporation USA este lider mondial în domeniul inhibitorilor de coroziune volatili și de contact (VpCI - Vapor phase Corrosion Inhibitor) și dezvoltator continuu de noi tehnologii axate pe calitate, protecția mediului și economisirea resurselor naturale.


În anul 2022, am celebrat 30 de ani dedicați implementării produselor ecologice Cortec® în unitățile de producție din România!

Mulțumim Partenerilor și Clienților pentru încrederea acordată și deschiderea către soluțiile tehnice inovatoare, create de specialiștii noștri pentru fiecare proiect în parte.

Tehnologie si inovatie VpCI

Tehnologie si inovatie VpCI

VCI / VpCI ® Cortec ® Controlul Total asupra Coroziunii™ Cortec® utilizeaza doua tipuri de inhibitori – volatili si...

Inhibitorii migratori MCI

Inhibitorii migratori MCI

O cale Revolutionara, Simpla si Sigura de Extindere a duratei de viata a structurilor din beton! Produsele Cortec® cu continut de...

Biotehnologie si Micro-organisme

Biotehnologie si Micro-organisme

Biotehnologia de mediu nu este un domeniu nou. Utilizarea micro-organismelor pentru compostare si tratarea apelor reziduale este deja...

Cortec Corporation lider mondial in Tehnologia Ecologica VCI / VpCI

 

 

Proiecte realizate

Oferim 32 de ani de experienta la nivel National si 47 de ani pe plan mondial

Stiati ca?

  • Acoperirile traditionale nu pot proteja micro-cavitatile existente la suprafetele metalice. Dimensiunea relativ mare a particulelor de inhibitori de oxidare precum nitrati, aluminiu, zinc impiedica fixarea eficienta in micro-cavitati.

    In aceste puncte, incepe actiunea micro-coroziunii, atunci cand sunt utilizate acoperiri (coatings) traditionale.

    Acoperirile Cortec® sunt unice deoarece Nano VpCI® (Inhibitorii de Coroziune in faza de Vapori) din formula acestora, penetreaza si protejeaza micro-cavitatile impotriva micro-coroziunii.

    Pentru inhibarea coroziunii, acoperirile traditionale (grunduri, vopsele) se bazeaza pe metale de sacrificiu (zinc, comati, aluminiu). Esecul protectiei este generat de golurile lasate in micro-cavitati de unde incepe sau se extinde coroziunea.

    Tehnologia de ultima generatie a Nano VpCI® incorporata in acoperirile Cortec® protejeaza substratul metalic printr-o structura compacta mono-moleculara. Acest sistem elimina golurile si previne declansarea procesului de coroziune.
    Acoperiri Cortec, Nano-VpCI, Protectie micro-cavitati.
  • Hidrazina este un agent de reducere a oxigenului (oxygen-scavanger) utilizat pentru tratarea apei in uzinele cu cazane cu abur. Fiind un cu efect cancerigen, deosebit de periculos (usor inflamabil) si poluant, hidrazina a fost clasificata in lista Regulamentelor Uniunii Europene (REACH) si va fi in curand interzisa.

    Alternativa ecologica pe care o oferim:

    Aditivul Cortec® S-7, un sodiu catalizat pe baza de sulfit deosebit de eficient contra oxigenului dizolvat. Poate fi combinat si cu alti aditivi cu VpCI pentru blocarea pittingului (VpCI-615 / 617).
    Alternative la hidrazina, Aditivi Cortec.
  • Majoritatea produselor destinate protectiei anticorozive a metalelor contin inhibitori de coroziune pe baza de nitriti !

    Metodele clasice prin care se lupta impotriva coroziunii s-au dovedit in timp a fi costisitoare, de cele mai multe ori ineficiente dar si extrem de periculoase pentru mediul inconjurator si sanatatea umana.

    Cel mai vechi inhibitor de coroziune utilizat este cel pe baza de nitriti. Produsele ce contin acest inhibitor le intalnim pe piata sub forma de ambalaje (hartii pentru uz industrial, polietilena – sub forma de pungi, saci, folie, huse), ulei conservant, aditivi etc.Nitritii insa sunt deosebit de TOXICI.
    Actiuni indirecte ale nitritilor - Formarea de compusi periculosi prin reactie chimica.
    In afara de riscurile care apar prin contactul direct cu nitritii, exista potentialul ca inhibitorii de coroziune pe baza de nitriti sa reactioneze cu alte substante prezente in mediu rezultand astfel substante periculoase. De asemenea, prin reducerea acestora in organism, formeaza compusi cancerigeni numiti nitrozamine.
    Nitritii vs., Inhibitori de coroziune Cortec.
  • Nitrozaminele sunt compusi deosebit de toxici, deoarece inhiba respiratia tisulara si metabolismul energetic (fosforilarea oxidativa), reduc absortia proteinelor, scad rezervele de vitamine (vitamina A, tiamina, acid folic) din ficat, determina transformarea hemoglobinei in methemoglobina, diminuandu-se mult transportul oxigenului la celule si tesuturi. Nitrozaminele sunt printre cele mai cancerigene la animale si pot cauza cancer dupa numai o doza. Nici o specie din cate au fost testate nu a fost rezistenta la efectele cancerigene ale acestor compusi care sunt cei mai susceptibili de a provoca cancer la om.
    Nitrozaminele sunt toxice, mutagene si cancerigene puternice.

    Din aceste motive, tari dezvoltate precum Germania, Franta, Tarile Scandinave, au interzis utilizarea conservantilor pe baza de nitriti.
    Nitrozamine, Actiuni indirecte ale nitritilor.